De Vuurvogel werkt goed samen met BSO ‘De Boomhut’. Deze samenwerking zorgt ervoor dat u altijd verzekerd bent van opvang. Tijdens uw werktijden, maar ook tijdens studiedagen, feestdagen en vakanties. De Boomhut weet bijvoorbeeld wanneer onze school een studiedag heeft. De Boomhut ligt op vijf minuten loopafstand van onze school. De kinderen worden onder professionele begeleiding van school gehaald en naar de Boomhut gebracht.

Tijden en leeftijden

U vindt in de Boomhut verschillende soorten opvang voor alle leeftijden en op elke gewenst tijdstip. De opvangtijden zijn als volgt:

Peuteropvang: 08.45 – 12.30 uur (in overleg tot 15.00 uur)
Voorschoolse opvang: 07.30 – 08.30 uur
Tussenschoolse opvang: 13.00 – 15.00 uur
Naschoolse opvang: 13.00 – 18.00 | 14.45 – 18.00 uur
Vakantieopvang: 08.00 – 18.00 uur

Spelend leren en je veilig voelen

In de Boomhut vindt uw kind een plek waar hij of zij zich veilig, thuis en geliefd kan voelen. Kinderen mogen bij de Boomhut lekker zichzelf zijn. De opvang telt maximaal dertig kinderen in een warme, huiselijke omgeving. Er wordt gewerkt met meerdere vaste gediplomeerde leidsters.

Vrij (buiten) spelen in een vast ritme

Elk kind heeft er recht op in zijn vrije tijd te doen wat het zelf wil, binnen de vastgestelde grenzen natuurlijk. Daarbij is het wel belangrijk om een bepaald ritme in de middag te hebben met vaste spel-, eet- en drinkmomenten, dit geeft houvast en zekerheid. Elke leeftijd kent zijn eigen ontwikkeling en heeft zijn eigen wensen en behoeften. Voor de kleuters is er veel ruimte voor vrij spel. Zij spelen met mooi speelgoed van natuurlijke materialen. Speelgoed dat nog niet ‘af is’: het kan nog van alles worden. Met bijvoorbeeld lappen, planken en kisten kun je een boot, huis, trein of tent bouwen. Er zijn verkleedkleren, teken- en knutselmaterialen. Uw kind kan volop buiten spelen en bewegen. Er is een zandbak, glijbaan in een mooie grote tuin met veel groen.

Activiteiten voor ieder kind

De kinderen vanaf de eerste klas (groep 3) volgen verschillende activiteiten zoals schaakles, EHBO, schilderen, speksteen bewerken, voetballen, bakken, knutselen, kleien, een krant maken, hutten bouwen in het bos, hulp bij huiswerk, muziekles. De kinderen bespreken dit samen met de leidsters tijdens de maandelijkse kindervergadering, Op deze manier hebben de kinderen inspraak in de activiteiten die worden aangeboden.

Het gebouw

De Boomhut vindt u in een vrijstaand gebouw met een grote omheinde buitenruimte, op ongeveer tweehonderd meter van de Vuurvogel. Er is een groot speelhuis met keuken, eettafel en zolder. We hebben een eetkamer met een grote tafel waar kinderen huiswerk aan kunnen maken, maar ook schaaklessen kunnen volgen. Ze kunnen er knutselen, schilderen op echte doeken met schildersezels. Er staat een piano waar kinderen op mogen spelen, een voetbaltafel en een airhockeytafel. Onze ruime keuken heeft een grote oven, waar we samen met de kinderen elke middag iets lekkers bakken. Uiteraard in overleg met u als ouder.